Yardımcı Kaynaklar ve Destekleyici Eğitim Materyallerine Ücretsiz Erişim

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, tüm eğitim kademelerinde yardımcı kaynakların ve destekleyici eğitim materyallerinin kasım ayından itibaren ücretsiz dağıtılmaya başlanacağını bildirdi. Özer, Anadolu Ajansı'na verdiği röportajda AK Parti hükûmetlerinin, 2002 yılından itibaren eğitimde kalitenin arttırılmasıyla ilgili çok ciddi yatırımlar yaptığını anımsatarak bu kapsamda tüm kademelerde eğitime erişim ve okullaşma konularında çalışmalar yapıldığını aktardı. Özer, eğitimde fırsat eşitliğini artırmak için ders kitaplarına ücretsiz erişimle ilgili çok önemli adımların atıldığını ifade etti.
Bakan Özer, 2003 yılından bu yana ücretsiz dağıtılan ders kitabı sayısının 3 milyar 374 milyona ulaştığını belirterek bundan sonra da bu hizmetin aynı şekilde devam edeceğini söyledi. 
Yardımcı kaynakların ücretsiz dağıtılması çalışmasına değinen Özer, ders kitabı haricindeki tüm kaynakların öğrenci ve öğretmenlere ücretsiz şekilde ulaştırılması için çalıştıklarını dile getirdi.
 Mahmut Özer, yardımcı kaynak desteği için çalıştıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:
"Sadece LGS ve YKS sınavlarına hazırlık için değil, 2. sınıftan 12. sınıfa kadar tüm kademelerde ve sınıf seviyelerinde etkinlikten ayrıntılı fasiküllere kadar, yani mevcut öğrenmenin yan takviye destekleyici materyallerle desteklenmek için bir adım attık. Ekim ayının ilk haftasında web sitemizden 2. sınıftan 12. sınıfa kadar tüm sınıf seviyeleriyle ilgili etkinlik kitaplarından fasiküllere, LGS ve YKS'deki sınav sorularına kadar çok kapsamlı ve çok nitelikli kaynakları öğrenci ve öğretmenlerimizin erişimine açtık, bunlara ücretsiz olarak erişimini kolaylaştırdık."
"Ders kaynakları ve yardımcı destekleyici materyallerin dağıtımıyla ilgili yönerge hazırladık"
Bugünden itibaren yeni bir adım daha attıklarını, ders kaynaklarının ve yardımcı destekleyici materyallerin dağıtımıyla ilgili yeni yönerge hazırladıklarını duyuran Özer, şöyle devam etti:
 "Bir taraftan ders kitapları ücretsiz olarak dağıtılmaya devam ederken, diğer taraftan Milli Eğitim Bakanlığının hazırladığı destekleyici öğretim materyallerinin ve yardımcı kaynakların dijital ortamda ücretsiz erişimini artırırken, diğer taraftan da basılarak tüm okullara, tüm sınıflara dağıtılmasıyla ilgili karar aldık. Bir yönerge değişikliğine gidiyoruz. Kasım ayından itibaren de bunu uygulamaya geçiriyoruz. Aslında bunu, bu ay içerisinde uygulamaya geçirdik, ama tüm illerde ilk defa kasım ayından itibaren uygulamaya geçireceğiz. Biliyorsunuz bir hafta önce Ağrı'ya gitmiştim. Ağrı'da 140 bin öğrencimiz var. 140 bin öğrencinin tamamına bu hazırlamış olduğumuz kaynakları, o gün itibarıyla eriştirdik."
Herhangi bir okul yöneticisi ve öğretmenin yardımcı kaynak alımına zorlamaya hakkı olmadığını yineleyen Özer, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Millî Eğitim Bakanlığı olarak tüm öğrencilerimizi bu süreç içerisinde destekleme mecburiyetimiz var. Dolayısıyla bunu bir taraftan Kovid-19 sürecindeki öğrenme kayıplarını telafi etmek için de fırsat olarak değerlendirdik. Bu, iki boyutlu devam edecek. Bir taraftan Kovid-19 sürecindeki öğrenme kayıplarını telafi etmeyle ilgili destekleyici materyallerimizle hizmet edecek, diğer taraftan her ayın başında bunları hem dijital hem de basılı olarak ücretsiz bir şekilde tüm illere ve okullara dağıtacak, yıllardan beri kronik olan problemin rehabilitasyonuyla ilgili çok önemli bir adım atacağız."
Yardımcı kaynaklarla ilgili hazırlığı çok deneyimli uzman bir kadronun yönettiği bilgisini veren Özer, "Temel eğitimden ortaöğretime, özel eğitimden mesleki eğitime kadar yıllardan beri yardımcı kaynak, soru bankası, fasiküller, etkinlik kitaplarını hazırlayan ekip, her geçen gün kapasitesini artırarak ülkemizin gençlerinin eğitim kalitesini artırmayla ilgili inanılmaz bir kaynak havuzu oluşturuyor." ifadesini kullandı.


Sisteme eklenen haberler ve duyurular editörlerimiz tarafından incelenerek eklenmektedir. Herhangi bir telif hakkı doğuracak yazı, belge bulunduğunda veya bilgi eksikliği tamamlanması için lütfen bize ulaşınız.